AWVN Young HR heeft een nieuw bestuur

Omdat de leden van het vorige bestuur ongeveer gelijktijdig van werkgever veranderden, heeft AWVN Young HR een geheel nieuw bestuur gekregen. ​Het nieuwe bestuur AWVN Young HR bestaat uit Jochem Dijckmeester (werkzaam bij het UWV), Lineke Oosterwechel (Movares) en Marjolein Reith (Royal FloraHolland). De bestuursleden stellen zich hieronder zelf voor.

 

Jochem Dijckmeester (UWV):

Het vernieuwen en verjongen van arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden, daar houd ik mij al vele jaren mee bezig. Met veel plezier probeer ik bijvoorbeeld de stem van jonge medewerkers te laten horen aan de cao-tafel bij UWV. Tevens ben ik als bestuurder actief binnen pensioenfonds UWV en pensioenfonds PGB. In de pensioenwereld ligt een mooie uitdaging in het, samen met jongeren, nadenken over de toekomst van het pensioenstelsel. Hoe willen jongeren geïnformeerd worden? Wat is belangrijk voor jongeren in de regeling? En, hoe gaan we om met de pensioenregeling in combinatie met de toename van tijdelijke contracten en freelancers? Ik kijk er naar uit om samen met de leden van AWVN Young HR om over deze, en vele andere vraagstukken, na te denken, kennis te delen en van elkaar te leren.

 

Lineke Oosterwechel (Movares):

Mijn naam is Lineke Oosterwechel en ik werk sinds juni 2015 als HR adviseur bij Movares. In de afgelopen jaren heb ik verschillende functies vervuld op het gebied van HR. Naast het ondersteunen en adviseren van het management, heb ik ook ervaring met het begeleiden en implementeren van grote verander- / reorganisatietrajecten. Met een passie voor sport (hardlopen, wielrennen en schaatsen) word ik gedreven door vooruitgang en groei. Als bestuurslid van het Young HR-netwerk hoop ik dan ook een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het verder uitbouwen van het netwerk en kijk ik er naar uit om met elkaar in gesprek te gaan over de diverse ontwikkelingen binnen het HR werkveld.

 

Marjolein Reith (Royal FloraHolland):

Mijn naam is Marjolein Reith. Sinds 1 januari 2014 ben ik werkzaam bij Royal FloraHolland, laatstelijk als HR consultant. De afgelopen maanden ben ik aan de slag gegaan met het opzetten van een On Boarding programma en een terugkerend engagementonderzoek. Mijn nieuwe uitdaging vanaf 1 januari 2016: employer branding. Ik heb een achtergrond in strategisch HRM aan de universiteit Utrecht, ben commissielid van de Hollandse Nieuwe (netwerk van Young Professionals), en neem deel aan het Young Potential programma. Met veel passie en plezier ga ik nu ook buiten Royal FloraHolland aan de slag binnen het Young HR bestuur!

Delen via social media